Jeugd - Fed Cup 2015

Verslagen van Tim, Gijs, Thijs, Guusje en Jelmer van de clinic gegeven door Alex Reijnders tijdens de Fed Cup 2015. Een geweldige ervaring voor onze tennis kids waarbij zij tevens een wedstrijd van de Fed Cup zelf mochten bijwonen.

Door Tim Hoevenaars, 10 jaar.

Ik was uitgenodigd om mee te doen aan de fed cup clinic. Toen ik daar was kreeg ik een rondleiding door de vip-ruimtes. Ze lieten zien: de kleedkamers,restaurant,perskamer,bestudersruimte en de auto's die de spelers brengen.
Toen we weer bij het veld stonden stelden ze een paar vragen. Toen kregen we les van: Alex Reijnders en nog twee assistenten. Eerst deden we een spel daarna werden er groepen gemaakt.
Er waren drie onderdelen: warm lopen, ballen slaan en volleyen, smashen. Toen we alles hadden gedaan gingen we nog even op de foto. Toen we klaar waren ook met de foto kregen we nog een bidon. Je kreeg vrijkaarten voor een dag van de wedstrijden. Ik ging op zaterdag en op zaterdag was een persconferentie van de kinderen en je kreeg een handtekening en kon op de foto. Dit is een aanrader voor andere.

Groetjes Tim Hoevenaars

Door Gijs Kloosterman, 10 jaar

Afgelopen donderdag heb ik een clinic gehad van Alex Reijnders, hij was grappig,
maar ook streng !
We kregen een vip rondleiding in de kleedkamer van Nederland.
Zondag hebben we twee wedstrijden gezien, van Nederland tegen Australië.
Ik vond het leuk om te zien.
Samen met Tim heb ik de clinic gevolgd.
Zondag zei ik nog tegen mama, op deze baan heb ik ook mogen spelen!


Hoe bijzonder !!
Gr Gijs.

Door Thijs Hahn, 11 jaar

Woensdag 15 april was het zover; de tennisclinic van de Fed Cup!
Eerst was het nog spannend wie er mee mochten doen, gelukkig zat ik erbij.
Samen met Jelmer, Guusje en Jessica gingen we woensdagavond naar de Maaspoort.
Eerst mochten we kijken naar de training van de Australische dames. Dat zag er echt heel goed uit.
Na een kleine pauze kregen we training van Alex Reinders en twee assistent trainers.
Na de warming up werden we in drie groepen verdeeld. Gelukkig zat ik bij alle kinderen van Maliskamp, wel zo gezellig!
Van de oefeningen werd je wel moe, maar ze waren wel erg leuk.
Na afloop kregen we allemaal een bidon van de KNLTB en we hebben daar natuurlijk een paar mooie handtekeningen op laten zetten.
Deze clinic was TOP !!!
Gr, Thijs

Door Guusje Bruekers, 9 jaar

Op woensdag 15 april 2015 van 19.00 uur – 20.00 uur ging ik met mijn moeder naar de Maaspoorthal. Daar waren van onze club ook Thijs Jelmer en Jessica met heel veel andere kinderen van andere clubs in ’s-Hertogenbosch. We hadden een tennisclinic met Alex Reijnders rond het FED Cup evenement. Dat is een damescompetitie waar wel 100 landen aan meedoen. Nadat we de auto geparkeerd hadden liepen we naar binnen. Toen kwam ik binnen in de lobby en gingen we naar de grote hal en ik zag iemand van het Australische damesteam trainen. Er lag rood gravel op de grond, de zaal was heel groot met een hoop tribunes. De service van haar was heel hard en ze speelde scherp in de hoeken. We gingen op de tribunes zitten. Toen verscheen een meneer met enkele trainers. Dat bleek Alex Reijnders te zijn de voormalig trainer en coach van Sjeng Schalken, Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. De trainers gingen alles klaarzetten op de baan en de Australische dame maakte dat ze weg kwam. Alex riep ons naar beneden. Toen begon de clinic. We gingen eerst rond rennen. Alex riep een cijfer, bijvoorbeeld 5 en dan moesten we een groepje van 5 vormen. Toen werden er groepen van 3 gevormd. We gingen over een ladder lopen bij de jongen. Bij het meisje gingen we de smash oefenen. Bij Alex gingen we de forehand en de backhand oefenen. Op het einde kregen we handtekeningen van Alex met zijn trainers en een echte bidon van de KNLTB. Toen gingen we naar huis.

Op zaterdag kregen we kaartjes voor de wedstrijd van de FED Cup. Nederland had die dag 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. Er waren veel mensen met toeters en allemaal oranje dingen in de zaal. We zongen liedjes van Oranje. Na de wedstrijd konden we 2 Nederlandse spelers interviewen. Ik vroeg of ze nog andere sporten deden. Dat vonden ze een mooie vraag. Eentje deed zelfs voetbal. Een ander meisje vroeg of ze een lievelingsonderbroek aan had. Nou, ze hadden in ieder geval een schone onderbroek aan gaven ze aan. Toen kregen we een poster, handtekeningen en gingen we naar huis.

Door Jelmer Bottema, 10 jaar

Tennis Fed Cup en FedCup wedstrijd

Tennis FedCup: we kregen voor de training een andere training. Van de Australies waar ze zaterdag tegen moeten. Toen werden we naar voren geroepen.
We begonnen  met rennen we moesten steeds stoppen.
In groepen gingen Thijs en ik steeds bij elkaar staan.
Bij de training begon mijn groep bij de ladders.
Was wel leuk, de tweede ronde moesten we in een vak slaan. Dat is mij 2 keer gelukt.
De derde ronde moesten we volly’en daar ben ik goed in vind ik zelf. We moesten ook in een vak slaan.
Toen het afgelopen was kregen we een drinkbeker.
En ik vroeg handtekeningen.

En toen gingen we weer naar huis.       
Verder gingen we naar de wedstrijden.
Het werd 1-1 Nederland vs Australië.
Jelmer Bottema

Foto van het moment

Bekijk alle fotosBekijk alle fotos

Zoeken

Aanmelden nieuwsbrief