Senioren - Competitie nieuwe stijl

Competitie Nieuwe Stijl
Een aantal van jullie al gehoord hebben van het project Competitie Nieuwe Stijl (CNS) van de KNLTB. Hieruit zijn onder andere drie nieuwe competitiesoorten naar voren gekomen die we bij TC Maliskamp allemaal aan zullen bieden! Hieronder worden de nieuwe competitievormen kort geïntroduceerd. Maar eerst willen we jullie aandacht vragen voor compact spelen.

Compact Spelen
Nieuw is de mogelijkheid tot compact spelen. In het kort betekent dit dat de partijen bij een 3e set een wedstrijdtiebreak kennen en dat bij 40-40 meteen beslissend punt gespeeld wordt. De partijen duren hierdoor wat korter, en zijn beter planbaar. Deze spelvorm mag ook toegepast worden in de al bestaande competities. Als technische commissie hebben we besloten dit enkel te overwegen als door een grote hoeveelheid inschrijvingen de huidige baanplanningsmethode onder druk komt te staan. Let op! Ook al spelen wij niet compact, het kan dus voorkomen dat je bij uitwedstrijden wél compact moet spelen.

competitie – Competitie op je eigen niveau
Net begonnen of les gehad en klaar voor de competitie? Of in je jeugd competitie gespeeld en nu al jaren niet meer? Dan is de nieuwe 8&9-competitie iets voor jou. Je speelt wedstrijden op je eigen niveau. Er zijn zeven speeldagen in april en mei. Wij spelen op donderdagavond of zondagmiddag. We stellen teams samen met minimaal drie spelers/speelsters. Het aantal mannen of vrouwen is niet van belang! Elk team speelt per wedstrijddag twee dubbels, waarin alle combinaties mogelijk zijn. Meer info lees je op www.knltb.nl/89. In deze competitie geldt compact spelen!

Onder 35 competitie – Nieuwe competitie voor jongvolwassenen
Ben jij tussen de 17 en 35 jaar en wil je spelen met en tegen spelers van je eigen leeftijd? Dan is de Onder35 competitie wat voor jou! De speeldag is zaterdag. En om de competitie voor jou goed planbaar te maken,  beginnen we ‘pas’ om 17.00 uur. Dus alle tijd om eerst iets anders te doen. Speelsterkte 4 tot en met 7, zolang je maar tussen de 17 en 35 bent. We hebben minimaal vier spelers/speelsters per team nodig. Elk team speelt vier dubbels. De speelmaanden zijn april en mei. Meer info lees je ook op www.knltb.nl/onder35. In deze competitie geldt compact spelen!

Zomeravondcompetitie – Op de woensdagavond
Misschien heb je het al gehoord of gelezen. In 2017 introduceert de KNLTB een Landelijke Zomeravondcompetitie. Deze competitie is al erg succesvol in Gelderland. En wij doen nu ook mee! Er wordt gespeeld op de woensdagavond (vanaf 19.00 uur). De zomeravondcompetitie heeft afwijkende speeldata. We spelen in mei en juni. Er wordt gespeeld op woensdag 10, 17, 24 en 31 mei, 7, 14 en 21 juni 2017. Teams van alle speelsterktes kunnen worden aangemeld. Minimaal vier spelers in een team, elk team speelt twee dubbels per avond. Meer info lees je op www.knltb.nl/zomeravond. In deze competitie geldt compact spelen!

De deadline voor inschrijven ligt eveneens op 12 december 2016. Uitzondering hierop is de zomeravondcompetitie, hiervoor kun je aanmelden tot 12 januari 2017. Mochten er nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen via technische@tcmaliskamp.nl.

Downloads

Foto van het moment

Bekijk alle fotosBekijk alle fotos

Zoeken

Aanmelden nieuwsbrief